Přeskočit na obsah

Slovo na tento týden (21. 1. 2022)

Milí sourozenci,

když jsem si dělala sama pro sebe reflexi vztahu s Bohem za uplynulý rok, byla jsem velmi mile překvapená. Do minulého roku jsem vstupovala s modlitbou, aby rok, který je přede mnou, byl odvážný a abych i já, často tak bázlivá, byla odvážná a nebála se vstupovat do nových nevyzkoušených výzev a skutků, které pro mě Pán Bůh připravil. Když jsem se tedy ohlížela zpět, uvědomila jsem si kolik nových a vzácných věcí pro mě Bůh připravil, do kolika nových a vzácných skutků jsem, diky Němu, mohla vstoupit a kolik nových a vzácných dveří Bůh v mém životě otevřel. To vše se stalo pouze díky odvaze, kterou jsem obdržela shůry, a také díky poslušnosti učinit v bázni před Bohem první krok. Bůh totiž moji modlitbu i mé rozhodnutí před rokem vzal vážně. A proto se raduji, jak úžasného Boha máme.

I z tohoto důvodu, jak jistě chápete, mě velmi potěšil verš, který jsem si vytáhla na tento rok: „Neboť Bůh nám nedal ducha bázlivosti, nýbrž ducha síly, lásky a rozvahy.” 2 Tm 1,7.

Proto se modlím za to, aby i tento rok byl odvážný a i já, často tak bázlivá, byla odvážná. Abych měla vždy odvahu vstupovat do skutků, které pro mě Bůh připravil.

A to přeji i Vám 🙂